Dinsdag 19 maart wordt Palmenmarkt opgesteld. Het oprijden van deze wagens is elk jaar een hele onderneming en gebeurt onder begeleiding van de politie. Op deze dag geldt er een parkeerverbod op de Werft vanaf 12 uur.

De randparkings en de parking Ecodroom blijven toegankelijk. Vanaf 13 uur kan er ernstige verkeershinder zijn in het centrum.
 
Hou vanaf woensdag 20 maart tot en met dinsdag 26 maart rekening met de gewijzigde verkeerssituatie en verhoogde verkeershinder. De parkings op de Werft zijn ingenomen door kermiswagens. De randparkings en de parking Ecodroom blijven toegankelijk.
 
Palmenmarkt 2013
 
Palmenmarkt start op vrijdag 22 maart met om 17 uur een kindershow met traktaties voor jong en oud. Na haar speech stuurt de burgemeester honderden ballonnen de lucht in. De Bellemannen nemen de kinderen tot 12 jaar mee voor enkele gratis ritjes op de foor. Iedereen is welkom op het plein achter het Stadhuis. Om 18 uur opent Palmenmarkt officieel. Dit gaat gepaard met het luiden van de klokken. Om 22 uur is er vuurwerk. Dinsdag 26 maart is de laatste dag van Palmenmarkt met traditioneel de familienamiddag.